Epilatul – cum sa te epilezi corect – tehnici de epilare

In: Diverse|Look

13 May 2010tehnici de epilareCum sa te epilezi corect – tehnici de epilare

Pentru cei ce nu stiu sau sunt incepatori in epilare, am sa descriu pe scurt cateva tehnici de epilare, dintre cele mai uzuale. In zilele noastre nu este estetic sa nu te epilezi in diferite zone si in plus de asta este mult mai igienic. Fiecare dintre noi se poate epila atat acasa cat si la saloane de infrumusetare, unde contra cost ne putem epila intr-un mod profesional. Iata cateva tehnici sau metode de epilare, descrise pe scurt. Eu recomand sa nule incercati de capul vostru fara a intreba in prealabil o persoana calificata sau in cazul anumitor produse de epilat, inainte sa cititi prospectul de utilizare.

Epilarea cu lama

Epilarea cu lama este cunoscuta ca si cea mai clasica tehnica de epilare. Folositi o spuma speciala are inmoaie parul, lasati cateva minute, iar apoi dati usor cu lama. Daca aveti alunite iesite in exterior, aveti mare grija la ele.. Dezavantajul major la epilarea cu lama este faptul ca dupa cateva zile parul creste mai des si mai aspru, iar avatajul la aceasta metoda de epilare este ca se face rapid si fara prea mari batai de cap. Una din cele mai des intalnite tehnici de epilare.

Epilarea cu ceara

Eplilarea cu ceara se poate face atat cu ceara calda cat si cu ceara rece. De asemenea se poate face si acasa, urmand instructiunile de pe pliant, cat si la salon, de personal specializat. Persoanele cu varice nu au voie sa foloseasca acest tip de epilare. Evitati si alunitele, nu puneti ceara peste acestea! Acest mod de epilare este destul de dureros, dar scoate firul de par cu tot cu radacina si nu mai creste un timp. Aceasta metoda de epilare este una dintre cele mai longevive sa le zic asa. Ceara pentru epilat se gaseste in farmacii. Una din cele mai calitative tehnici de epilare.

Epilarea cu penseta

Un alt mod clasic de epilat, dar este dureros motiv pentru care este recomandat doar pentru zonele cu putine fire. Aveti grija mare sa nu vi se rupa firul de par sub piele, ca sa nu apara complicatii cand acesta incepe sa creasca.

Epilarea cu crema

Epilarea cu crema este una din cele mai comode tehnici de epilare, dar dezavantajul major este ca poate irita pielea si nu este voie sa fie folosit in anumite zone ale corpului. Cititi cu atentie prospectul oricarei creme epilatoare si respectati-l. De asemenea NU dati cu creme epilatoare peste alunite. Inainte sa incercati aceasta tehnica de epilare, testati crema respectiva pe o parte mica din piele sa vedeti daca sunteti alergici la ea sau nu.

NOTA: Aceste informatii sunt pur informative, daca doriti sa va epilati in siguranta, cereti ajutorul unei peroane calificate.
Articole similare:Comentarii via Facebook

Comment Form

Like Box

Sondaje:

MO sau FOCA ?


Loading ... Loading ...