Program de umblat in alt calculator. Cum intri remote

In: Internet|Software

28 May 2010Programe de umblat in alt calculator. Remote pe calculatorul altcuiva cu acordul lui!

De cate ori nu ti-a cerut un prieten sau o prietena sa-i faci ceva pe calculator dar iti era incomod sa te deplasezi la fata locului ? Problema se poate rezolva cu ajutorul programelor de tip remote, care sunt programe de umblat in calculatorul altcuiva, undeva pe internet. Unul din cele mai bune programe de genul asta este Teamviewer care are avatajul ca este extrem de usor de utilizat. Tot ce trebuie sa faceti este sa downloadati programul de pe site-ul lor, atat voi cat si cel caruia vreti sa ii intrati in calculator prin remote, dupa care aveti doua optiuni: ori instalati aplicatia, ori folositi optiunea run.

Odata ce aplicatia ruleaza pe ambele calculatoare, cel care vrea sa i se umble in calculator, trebuie sa ii dea celui ce vrea sa ii intre in PC id-ul si parola pe care Teamviewer-ul le genereaza automat. Cel ce vrea sa intre, trebuie sa introduca ID-ul in clientul sau, iar apoi parola. I se va deschide o fereastra in care veti vedea exact ce vede celalalt pe monitor, si veti avea control deplin asupra calculatorului atat timp cat sesiunea este activa. Cel caruia i se umbla in calculator, poate intrerupe oricand doreste acest proces prin simpla inchidere a aplicatiei.

Un alt program misto cu care poti umbla in alt calculator este VNC. Spre deosebire de Teamviewer este pun mai greu de folosit, iar daca esti in spatele unui router, ai nevoie de port forwarding din cate stiu. VNC-ul este folosit mai mult de administratorii de retea, iar Teamviewer-ul este folosit de utilizatorii ocazionali de serviciu remote.
Articole similare:Comentarii via Facebook

Comment Form

Like Box

Sondaje:

Ce esti, fata sau baiat ?


Loading ... Loading ...