Proprietatile strugurilor – Strugurii albi si negrii sunt alimente sanatoase

In: Sanatate

21 Oct 2010Proprietatile strugurilor ar trebui sa fie cunoscute de toata lumea, pentru ca au un efect extrem de benefic pentru organismul nostru. Strugurii albi si negrii sunt alimente foarte  sanatoase, bogate in vitamine si minerale, au un efect puternic antioxidant si anti imbatranire (folosindu-se astfel si in cosmetica).

Strugurii au un efect anti toxic pentru ca stimuleaza digestia si elimina toxinele din organism. Unul din efectele benefice ale strugurilor pentru sanatate este faptul ca ajuta inima si circulatia, in special uleiul vegetal pe care il contin ajuta la combaterea colesterolului si favorizeaza circulatia sangelui scazandtensiunea arteriala. Strugurii sunt foarte buni pentru par din cauza faptului ca sunt bogati in siliciu si acid fosforic. Strugurii au un efect diuretic, ajuta rinichii si persoanele care depun un efort intelectual prelungit.

Proprietatile benefice ale strugurilor ajuta in afectiuni cum ar fi: obezitatea, hipertensiunea, bolile de ficat (hepatita, sechele post-hepatice), afectiuni biliare, constipatie, guta, anemie, etc. Asadar nu ezitati sa consumati struguri, mai ales in sezon cand sunt ieftini, pentru ca sunt aur curat pentru organism.

Ca orice fruct, are si mici contraindicatii. Nu faceti cura de struguri daca aveti: diabet, probleme renale grave, hipertensiunea grava, retentia de apa in tesuturi, colita de fermentatie.
Articole similare:Comentarii via Facebook

Comment Form

Like Box

Sondaje:

MO sau FOCA ?


Loading ... Loading ...